2021-2022 Dönemi Culture Train ( Kültür Treni) eTwinning Projemizin Sanal Sergisi

Culture Train ( Kültür Treni) Projemizin sanal sergisi

İngilizce Öğretmenimiz Tuğçe GEREN tarafından 2021-2022 Eğitim öğretim yılı içerisinde    yürütülmekte olan Culture Train (Kültür Treni) e-Twinning projesi 9 farklı ülkeden 17 okulun ortaklığıyla çalışmalarına devam etmektedir. Projemizin sonunda yaptığımız çalışmalarımızı sanal sergimizde  sergilemekteyiz.

ABOUT THE PROJECT (PROJE HAKKINDA)

Our Culture Train has 5 different wagons.Capitals&Flags Wagon,Language Wagon,Music Wagon,Festivals Wagon and Traditional Foods Wagon.Each month,we will travel in a different wagon and share our culture with each other.So it will be a funny way of learning about different cultures and introducing their culture for our students.

Kültür Trenimizin 5 farklı vagonu bulunmaktadır.Başkentler ve Bayraklar Vagonu,Dil Vagonu, Müzik Vagonu, Festivaller Vagonu ve Yöresel Yemekler Vagonu. Her ay farklı bir vagonda seyahat edecek ve kültürümüzü birbirimizle paylaşacağız. Bu yüzden farklı kültürleri öğrenmenin ve öğrencilerimiz için kültürlerini tanıtmanın eğlenceli bir yolu olacaktır.

AIMS (HEDEFLER)

*To make the pupils share their cultures with each other.( Öğrencilerin kültürlerini birbirleriyle paylaşmalarını sağlamak.)

*To make them communicate in funny ways.( Eğlenceli yollarla iletişim kurmalarını sağlamak.)

*To make them use English and practice their linguistic skills.( İngilizceyi kullanmalarını ve dil becerilerini pratik etmelerini sağlamak.)

*To make them use different Web 2.0 tools and so improve their ICT skills.( Farklı Web 2.0 araçlarını kullanmalarını sağlamak ve böylece BİT becerilerini geliştirmek.)

WORK PROCESS (ÇALIŞMA SÜRECİ)

OCTOBER/Capitals&Flags wagon: SS' informing their partners about countries' capitals,main cities and flags.

NOVEMBER/ Language wagon: SS' sharing and teaching each other some words,phrases in their native language.

DECEMBER/Music wagon: Sharing songs in students' native languages/Singing songs in English.

JANUARY/ Festivals wagon: Ss' telling their partners about the festivals in their country and searching different countries' festivals.

FEBRUARY/ Traditional Foods wagon : SS' sharing and searching some traditional foods in their partners' countries.

EKİM /Başkentler ve Bayraklar Vagonu: Öğrencilerin ortaklarına ülkelerin başkentleri, ana şehirleri ve bayrakları hakkında bilgilendirmesi.

KASIM/ Dil Vagonu: Öğrencilerin birbirlerine ana dillerinde bazı kelimeler ve ifadelerin öğretimi.

ARALIK/Müzik Vagonu: Öğrencilerin ana dillerindeki şarkıları paylaşımı/İngilizce şarkılar söylemeleri.

OCAK/ Festivaller Vagonu: Öğrencilerin partnerlerine ülkelerindeki festivalleri anlatımı ve farklı ülkelerin festivallerini araştırmaları.

ŞUBAT/ Geleneksel Gıda vagonu : Öğrencilerin ortak ülkelerindeki bazı yöresel yiyecekleri araştırması ve paylaşması.

EXPECTED RESULTS (BEKLENEN SONUÇLAR)

*We will share our culture via pictures, videos and other tools. (Kültürümüzü resimler, videolar ve diğer araçlar vasıtasıyla paylaşacağız.)

*Our students will get familiar with different cultures. (Öğrencilerimiz farklı kültürleri tanımaya başlayacaklar.)

*Also they will introduce their own culture.(Ayrıca kendi kültürlerini tanıtacaklar.) *They will use English,web 2.0 tools and funny ways to learn about each other.(İngilizceyi, web 2.0 araçlarını ve birbirleri hakkında bilgi edinmek için eğlenceli yolları kullanacaklar.)

eTwinning Live Projemiz Linki https://live.etwinning.net/projects/project/314197

26-04-202226-04-2022